Cussick, kapıdan geçebilmek için iki büklüm o - AlıntıSöz

Cussick, kapıdan geçebilmek için iki büklüm oldu.
Boyları oldukça kısa olmalı, dedi.
Çok küçük yaratıklar. En şişmanları Louis, ancak 45 kilo gelir. Rafferty durdu. Burası mutfakları. Sandalyeler, masa, tabaklar.
Cussick'in gördüğü her şey minyatürdü. Sanki bir bebek evi gibi.
Cussick, masanın üzerinden küçük bir gazete aldı.
Bunu okuyorlar mı?
Tabi. Rafferty, küçük bir koridordan geçti ve yan odalardan birine girdi. Onlardan birinin oturduğu oda... İsmi Frank. Etrafa bak. Kitaplar, teypler, elbiseler göreceksin. Bu yaratıklar da insan. Onlar da kültürlü, zeki insanlar. Zeka bakımından bize çok yaklaşık insanlar. Eliyle belirsiz bir hareket yaptı. Dışarıda ellerinde döviz ve sloganlarla dolaşan manyaklardan çok daha yakın.
Cussick, elektrikli traş makinesine, satranç takımına baktı.
Bunlar nasıl bir yaratık?
Benim çocuklarım.
(...)
Cussick, odada dolaşırken söylendi.
Sunî olarak geliştirilmiş garip yaratıklar.
Önce alışması güç, ama zamanla insan alışıyor. Onlar da bizim gibi, dolaşıyor, düşünüyor, sevişiyor, aralarında kavga ediyorlar. Yüzlerindeki ifade benim yüzümdeki ifadenin benzeri. Sığınak onların dünyası ve dünya içinde organik bir hayat sürdürüyorlar.
Amaç nedir? Eğer Dünya'da yaşayamazlarsa, onların yaratılmalarındaki amaç nedir?
Rafferty, ciddi bir tavırla:
Asıl önemli olan da bu, dedi. Dünya'da yaşamaları için yaratılmadılar. Venüs'te yaşayacaklar. Merih gezegeni için bir deneme yaptık, başaramadık. Merih ve Dünya, iki ayrı gezegen, fakat Venüs, Dünya'ya daha yakın. Bu sığınak, gemilerimizin Venüs'e gidip getirdikleri bilgilere dayanarak hazırlandı, aynı yaşama koşulları uygulandı.
(...)
Yoksa onlar da Venüs hayvanları gibi sunî mi?
Hayır, tamamen yeni bir nesil. Orijinal insan embriyosu fenotip prensiplere dayanılarak değiştirildi. Gelişir gelişmez Venüs tipi kuluçka makinesine alındı, sonra Venüs tipi hava çadırına geçildi. İnsanların Venüs'te yaşayamadıkları gerçek. Federal Hükümet bunu denedi, ama başaramadı. Ancak, bünye bakımından değişiklik geçirmiş insanlar Venüs'te yaşayabilir.

Diğer Philip K. Dick Sözleri ve Alıntıları